Liesbeth Gort

Directeur FSC Nederland, Raad van Advies ReBlend

Liesbeth Gort studeerde Geografie van Ontwikkelingslanden aan de Universiteit van Utrecht. Al op jonge leeftijd, nadat haar vader haar de slums van Nairobi had laten zien, wist zij dat ze zich in wilde zetten om de wereld een stukje eerlijker te maken. Na haar studie heeft zij gewerkt bij kinderrechtenorganisatie Terre des Hommes en diverse projecten geïmplementeerd zoals een medisch vliegdienst voor de nomaden in Noord-Kenia.

Tijdens haar werk kwam ze erachter dat jongeren in ontwikkelingslanden lastig aan een baan komen terwijl ze veel potentie hebben. Daarom is ze in 2006 met studiegenoot Jamy Goewie de organisatie Child at Venture gestart, een jonge vernieuwende club die ondernemerschap van jongeren wilde stimuleren. En dat hebben zij met succes gedaan. In 5 jaar tijd zijn 1.100 jongeren getraind in ondernemerschap en 560 jongeren geholpen met het starten van bijna 100 MKB bedrijven in Afrika en Azië door het faciliteren van een lening en het coachen bij het ondernemen.

In haar huidige functie als directeur bij FSC Nederland is het haar taak FSC-hout & papier vanzelfsprekend te maken in Nederland. Die doelstelling is gerealiseerd, maar de ontbossing wereldwijd niet. Nu staat ze voor de uitdaging om met het partnernetwerk een nieuwe Nederlandse ambitie te formuleren voor meer bosbehoud en bosherstel.

http://www.fsc.nl/

Beautiful Cups is partner van FSC en de producten zijn FSC gecertificeerd.