Dit golf event staat in het kader van het behoud van het rainforest en de stichting Rainforest Projects ( RFP )

Het Rainforest staat wereldwijd enorm onder druk, grote gebieden Rainforest worden gekapt. Dit brengt grote schade toe aan flora en fauna en draagt bij aan de opwarming van de aarde.

Dat het ons wel degelijk aangaat merken we aan het klimaat; het ontbossen heeft grote gevolgen voor ons en de volgende generatie.

De gastheren Beautiful Cups, Langerak de jong en Conpax en haar klanten dragen bij aan het herstel van het rainforest op Sumatra door nieuwe bomen aan te planten. Inmiddels zijn er meer dan 1.5 miljoen bomen geplant door de NGO ter plaatse, SOS/OIC.  De lokale hulp en inzet van de bevolking is hier een belangrijk onderdeel van. De gezondheid en welvaart van de mensen van Sumatra zijn onlosmakelijk verbonden met het lot van de bossen. Onze aanpak is om nauw samen te werken met lokale gemeenschappen om bewustzijn en duurzame levensbeschouwing te ontwikkelen. We bieden een echt alternatief voor de vernietiging van bossen voor kortlopende winst. We betrekken hen bij educatieve programma’s over hoe verantwoord om te gaan met het Rainforest zonder het beschadigen van nature en Wildlife.

RFP participeert in 8 verschillende projecten die bijdragen aan het behoud van het Rainforest en de ondersteuning van de locale gemeenschappen om de habitat van de orang-oetan te herstellen en te beschermen.

Het Rainforest op Sumatra (het Leuser National park) is een enorm en uniek Rainforest. Het levert een grote bijdrage aan de globale vermindering van het Co2 probleem en daarmee de opwarming van de aarde.

Het Rainforest heeft ons nodig net zoals wij het Rainforest nodig hebben. Help mee het te behouden voor de volgende generaties, uw kinderen, uw kleinkinderen.

Rainforest ProjectsRainforest Projects nieuws